-1.5 C
Suceava
joi, decembrie 1, 2022
AcasăSportFormula 1: Max Verstappen câștigă la Monaco și este noul lider la...

Formula 1: Max Verstappen câștigă la Monaco și este noul lider la general

Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco

Max Verstappen a câștigat Marele Premie de Formula 1 al principatului Monaco. Acesta a făcut o cursă fără eroare, după ce a pornit de pe locul secund al grilei de start. Pilotul red Bull a beneficiat și de faptul ca Charles Leclerc, care câștigase prima poziție la start după calificările de ieri, nu a putut sa ia startul azi din cauza unor probleme tehnice apărute cu puțin timp înainte de startul cursei.

Locul secund a fost ocupat de Carlos Sainz Jr, pentru Ferrari, în timp ce Lando Norris, de la McLaren, a completat podiumul. Lewis Hamilton nu a reușit să câștige vreo poziție față de start și a încheiat pe locul 7. Un moment crucial al cursei l-a avut ca protagonist pe coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, care a avut probleme la boxe, unde mecanicii nu au putut schimba unul dintre pneurile monopostului său, rămas blocat pe mașină, iar acesta a trebuit să se retragă.

Clasament Formula 1 - Monaco GP

Formula 1 – Clasament general

După rezultatul modest, campionul mondial a pierdut prima poziție în clasamentul sezonului, cu 101 puncte, cu patru mai puțin decât Max Verstappen. Lando Norris este pe locul trei, la mare distanță, cu 56 de puncte.

S-a modificat liderul și în clasamentul constructorilor. Red Bull a depășit Mercedes cu un punct, ajungând la un total de 149. McLaren și Ferrari luptă pentru a treia poziție, cu 80 și respectiv 78 de puncte.

CELE MAI POPULARE