11.1 C
Suceava
vineri, martie 31, 2023
AcasăLocalFOTO: Ziua Eroilor marcată la Suceava printr-o manifestare militară și religioasă, cu...

FOTO: Ziua Eroilor marcată la Suceava printr-o manifestare militară și religioasă, cu depunere de coroane de flori

Ziua Eroilor, sărbătoare națională pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate este sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului. Cu acest prilej, la Monumentul eroilor căzuți pentru apărarea patriei în anii 1916-1918 și 1941-1945, din cimitirul Pacea, a avut lor o manifestare militară și religioasă, cu depunere de coroane de flori.

Iulian Cimpoeșu, prefectul județului Suceava, a transmis mesajul premierului Florin Cîțu: „Îi omagiem astăzi pe eroii poporului român căzuţi la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni desfăşurate în teatrele de operaţii. Marcată ca în fiecare an într-o zi importantă din calendarul sărbătorilor creştin-ortodoxe, praznicul Înălţării Domnului, Ziua Eroilor simbolizează recunoştinţa pentru toţi cei care de-a lungul timpului au apărat ţara chiar şi cu preţul vieţii, au luptat pentru credinţa strămoşească, pentru dreptate, libertate şi, în istoria recentă, au pierit reprezentând România cu mult curaj şi înalt profesionalism în diferite misiuni desfăşurate alături de partenerii noştri internaţionali. Ne gândim la cei dispăruţi. Să le cinstim memoria, promovând şi ducând mai departe, la rândul nostru, valorile pentru care eroii neamului au luptat, pentru o Românie cu care să se mândrească şi urmaşii generaţiilor de astăzi. Şi avem această şansă, aducând România acolo unde îi este locul, în rândul statelor democratice, libere şi dezvoltate economic.”

La eveniment au mai participat, printre alții, subprefectul Daniel Prorociuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, și viceprimarii municipiului Suceava, Teodora Munteanu și Lucian Harșovschi.

CELE MAI POPULARE