11.1 C
Suceava
vineri, martie 31, 2023
AcasăUltimă orăNiculai Barbă a lansat o invitație la Noaptea Muzeelor la Suceava

Niculai Barbă a lansat o invitație la Noaptea Muzeelor la Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, invită sucevenii, prietenii din județele vecine și pe oricine poate ajunge aici cu această ocazie specială la evenimentele organizate de Muzeul Național al Bucovinei.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment ce a debutat în 2005 și la care România a participat încă de la prima ediție. În cadrul acestui eveniment, organizat la Suceava de Muzeul Național al Bucovinei, vizitatorii pot descoperi gratuit „comorile” Muzeului de Istorie Suceava, ale Muzeului de Științele Naturii Suceava,  ale Muzeului Satului Bucovinean sau ale Cetății de Scaun a Sucevei. Publicul poate vizita Muzeul Satului Bucovinean între orele 18:00-20:00, în timp ce celelalte obiective pot fi vizitate în intervalul 18:00-24:00. Desigur, se vor respecta toate măsurile sanitare și distanțare impuse pentru siguranța vizitatorilor.

Niculai Barbă: „Invit sucevenii, pe vecinii noștri din toate județele, prietenii noștri de mai aproape sau mai de departe, pe toți cei care pot ajunge în această zi specială la Suceava pentru a vedea, din Cetatea de Scaun a domnilor Moldovei, un spectaculos apus de soare peste vechea capitală moldavă. Un apus de soare văzut din Cetatea Sucevei este un spectacol unic ce nu trebuie ratat.

În primele ore ale programului, vizitatorii pot alege Muzeul Satului Bucovinean pentru a fi martorii unui amurg de poveste peste satul bucovinean autentic, cu școala lui, cu biserica lui, cu cuptorul de ars oale, cu fierăria, crâșma și daracul lui.
Satul bucovinean precum și Cetatea au trecut cu bine de-a lungul istoriei prin nenumărate încercări fără a le fi curmat cursul. Oricine ne calcă pragul, vede acest lucru. Și aici vom organiza evenimente specifice, a căror amploare va crește de la an la an.”

CELE MAI POPULARE