0.4 C
Suceava
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăUltimă orăConsiliul Naţional al Elevilor dezaprobă iniţiativa Ministerului Educaţiei de a forma comitete...

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă iniţiativa Ministerului Educaţiei de a forma comitete anti-bullying pentru combaterea violenţei în şcoli: Soluţia e formarea cadrelor didactice pentru a depista cazurile de violenţă şcolară în forma lor precoce

News.ro – Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă iniţiativa Ministerului Educaţiei de a forma comitete anti-bullying pentru combaterea violenţei în şcoli, considerând că soluţiile sunt reprezentate de formarea cadrelor didactice pentru a depista cazurile de violenţă şcolară în forma lor precoce şi instruirea consilierilor şcolari, pentru a putea realiza un management de caz eficient în ceea ce priveşte reabilitarea agresorului şi a victimei, atunci când cazurile nu sunt extrem de grave. Elevii cer Ministerului Educaţiei să îşi asume în mod public prioritizarea sănătăţii mintale şi a stării de bine a elevilor în spaţiul şcolar, astfel încât să se asigure în fiecare unitate de învăţământ din România un mediu propice învăţării şi dezvoltării armonioase a elevilor.

Elevii amintesc că, în ultima săptămână, au ieşit la iveală mai multe cazuri grave de violenţă şcolară. Primul a avut loc în municipiul Bucureşti, unde un elev de clasa a VI-a s-a aruncat de la etajul I al şcolii, fiind batjocorit de colegii săi de clasă până în ultimul moment. Cel de-al doilea caz a avut loc în Timişoara, unde o elevă de 15 ani cu cerinţe educaţionale speciale a fost agresată verbal şi fizic de către două colege de clasă, sub privirile amuzate ale celor care au filmat întregul eveniment. Aceste evenimente nu sunt, însă, izolate.

CELE MAI POPULARE