19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal30 aprilie, este Ziua Internațională a Jazzului, sărbătorită în peste 190 de...

30 aprilie, este Ziua Internațională a Jazzului, sărbătorită în peste 190 de țări din întreaga lume.

Vicepreședinte CJ Suceava, Niculai Barbă
30 aprilie, este Ziua Internațională a Jazzului, sărbătorită în peste 190 de țări din întreaga lume.
Suceava se poate mândri cu un mare artist, cea care a fost Anca Parghel, un mare și multiplu talent, apreciată de public și la catedră, cu o voce și o capacitate de creație cu totul remarcabile.
Un artist de talie mondială pe care nu trebuie să-l uităm. Și cum județul nostru, care a dat lumii acest Nume, merită un festival de jazz, ne gândim să organizăm în viitor un Festival de Jazz „Anca Parghel”. La Suceava, poate și la Câmpulung Moldovenesc, orașul natal, sau și în alte localități. Au fost câteva discuții, iar în perioada următoare vor fi o serie de evenimente culturale importante la Suceava, incluse în caledarul „Anul Ciprian Porumbescu”, cu participarea unor personalități din lumea muzicală, ocazie cu care vom putea să abordăm și acest proiect.
Mă gândesc și la o perioadă, în jurul datei de 16 septembrie, ziua de naștere a marii artiste.
„Ziua Internaţională a Jazzului” proclamată în noiembrie 2011, în timpul Conferinţei Generale UNESCO şi stabilită la solicitarea artistului american de jazz Herbie Hancock, ambasador al bunăvoinţei pe lângă această organizaţie. Ziua este destinată conştientizării comunităţii internaţionale asupra virtuţilor jazz-ului ca un mijloc de educaţie, precum şi ca o forţă de pace, unitate, dialog şi cooperare între oameni.

CELE MAI POPULARE