10.8 C
Suceava
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAdevărul despre scrisoarea lui Ciolacu adresată Comisiei Europene

Adevărul despre scrisoarea lui Ciolacu adresată Comisiei Europene

 • Într-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintele executiv al Comisiei, Frans Timmermans, Marcel Ciolacu se plânge că Guvernul face abuzuri și că încalcă normele statului de drept.
 • Scrisoarea lui Ciolacu este hilară dacă ne uităm la istoricul PSD din ultimii 31 de ani, ca partid care a stat mai degrabă cu fața către Est, decât spre Vest, care acuza partidele democratice că se plâng la „Înalta Poartă” – la Washington ori la Bruxelles.
 • Frans Timmermans, cel căruia i se plânge acum șeful PSD, a fost chiar investigat în 2019 de Secția Specială înființată de PSD în ciuda protestelor UE, pentru presupuse infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, comunicarea de informații false și constituirea unui grup infracțional organizat, dosar penal închis procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție în 27 martie 2019.
 • PSD s-a remarcat prin organizarea unor mineriade soldate cu victime, prin represiunea manifestanților pașnici (ex. 10 august 2018), prin pesedizarea instituțiilor statului român precum CCR, Avocatul Poporului, CNA și prin promovarea agendei infractorilor (OUG 13).
 • Ciolacu și restul pesediștilor fac voit o confuzie gravă între depesedizarea unor astfel de instituții și statul de drept.
 • Am promis în campania electorală că vom elimina din arhitectura statului român persoanele incompetente promovate de PSD în ultimii ani, persoane care au o singură grijă, să respecte indicațiile de partid, în disprețul responsabilităților pe care le aveau ca șefi de instituții. Un astfel de exemplu a fost fostul Avocat al Poporului care a acționat în timpul mandatului în interesul PSD și nu în interesul românilor.
 • PSD este unul dintre puținele partide din UE despre care putem spune că este specialist în atacarea statului de drept și a instituțiilor fundamentale. În ultimii ani au existat numeroase proteste ale liderilor europeni pe această temă.
 • Din cauza asaltului PSD contra statului de drept și instituțiilor publice, Comisia Europeană a menținut în cazul României Mecanismul de Cooperare și Verificare.
 • Coaliția și-a asumat să promoveze persoane integre în locul pesediștilor incompetenți și abuzivi. Facem aceasta cu respectarea legilor și a Constituției.
 • Depesedizarea reprezintă o dorință a românilor, sătui să vadă instituții falite, care ascultă de Partid, nu de legi și Constituție.
 • În timpul guvernărilor patronate de Dragnea, rolul unor instituții extrem de importante în arhitectura statului de drept – CCR, Avocatul Poporului, Televiziunea publică, Radioul public, CNA – a fost deturnat astfel încât ele au ajuns să funcționeze precum niște anexe de partid.
 • PSD își folosește toate armele și toate instrumentele pe care le are la îndemână pentru a-și păstra influența nocivă în instituțiile statului.

CELE MAI POPULARE