19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăAlexandru Rafila: Educaţia sexuală nu trebuie să fie o disciplină separată. Educaţia...

Alexandru Rafila: Educaţia sexuală nu trebuie să fie o disciplină separată. Educaţia sexuală este o componentă a educaţiei pentru sănătate

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD: “Nu ca o disciplină separată şi nu în acest mod şi o să încerc să explic. Educaţia sexuală nu trebuie să fie o disciplină separată. Educaţia sexuală este o componentă a educaţiei pentru sănătate şi sigur are mai multe elemente şi educaţia sexuală, unele care ţin de anatomie, altele care ţin de fiziologie, altele care ţin de comportament, sunt multe lucruri care ar trebui comunicate. Eu aş fi de acord ca să existe o pregătire şi în domeniul sau comunicare şi educarea copiilor în domeniul educaţiei sexuale cu anumite condiţii însă.

 

Prima condiţie este să cunoaştem care este curricula care stă la baza acestei educaţii sexuale. Au fost foarte multe dezbateri în spaţiul public cu părinţii care sunt retrograzi că nu vor să îşi lase copiii să facă educaţie sexuală. Dar eu vă întreb pe dumneavoastră: A  explicat cineva părinţilor, în general, nu celor care sunt pentru sau contra, care sunt elementele care vor fi comunicate copilului, ce se predă la şcoală. Toată lumea a avut un slogan ”educaţia sexuală, suntem de acord suntem contra”, dar nimeni nu a spus: ”Asta se predă la educaţia sexuală”. pentru că un părinte e pus în faţa unui paradox. Noi ne aflăm acum în faţa unui bombardament legat de identitatea de gen, eu care sunt totuşi un om care a lucrat în sănătatea publică, am citit şi eu acolo, era o listă legată de identitatea de gen, erau aşa de multe noţiuni noi pentru mine încât mă întreb cum poate recepţiona un părinte nu mai spun un copil”.

CELE MAI POPULARE