17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalAlianța PSD-PNL în creștere înaintea alegerilor europarlamentare și locale

Alianța PSD-PNL în creștere înaintea alegerilor europarlamentare și locale

Conform rezultatelor unui sondaj recent realizat de INSCOP la comanda Agenției de presă News.ro, alianța PSD-PNL se remarcă ca fiind principalul actor politic, creditată cu 46,6% din intențiile de vot. Această creștere semnificativă confirmă consolidarea și încrederea crescută a alegătorilor în capacitatea alianței de a guverna și de a asigura stabilitatea în țară.

Pe locul al doilea se situează AUR, cu 16,7% din intențiile de vot. Chiar dacă înregistrează o scădere de patru procente comparativ cu luna precedentă, AUR rămâne o forță politică semnificativă, atrăgând un segment important al electoratului român.

Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, FD) se clasează pe locul trei, cu 13,8% din intențiile de vot. Cu o creștere ușoară față de luna precedentă, această alianță reprezintă o opțiune viabilă pentru alegătorii care caută alternative în peisajul politic.

Alte formațiuni politice înregistrează rezultate variate. UDMR se bucură de sprijinul a 5,1% dintre alegători, în timp ce SOS Romania este creditată cu 4,5% din intențiile de vot. Pro România, Partidul Ecologist Român, Partidul Verde, REPER și PUSL se clasează într-o arie de influență cuprinsă între 1,5% și 2,7%.

În contextul general, sondajul subliniază nivelul ridicat de participare a alegătorilor români, cu aproape 60% dintre respondenți declarând că vor merge cu siguranță la vot. Această implicare activă în procesul democratic indică interesul crescut pentru alegerile iminente și pentru viitorul țării.

În concluzie, sondajul INSCOP reflectă o imagine complexă a peisajului politic românesc, evidențiind preferințele și tendințele electoratului înaintea alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie. Cu alianța PSD-PNL consolidându-și poziția de lider, iar alte formațiuni politice luptând pentru a-și atrage susținătorii, viitoarele alegeri promit să fie un moment crucial pentru direcția și viitorul politic al României.

CELE MAI POPULARE