1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAlocațiile cresc la începutul anului viitor, așa s-a convenit în coaliție

Alocațiile cresc la începutul anului viitor, așa s-a convenit în coaliție

  • Guvernul Cîțu a aprobat ordonanța de urgență care stabilește majorarea alocației de stat pentru copii începând din anul 2022 și indexarea anuală a acesteia cu rata medie a inflației, începând cu anul 2023.
  • OUG adoptată astăzi confirmă angajamentul Coaliției condusă de PNL de a crește alocațiile cu încă 20% la 1 ianuarie 2022, așa cum au crescut cu 20% la 1 ianuarie 2021, așa cum au crescut cu 20% anul trecut sub Guvernul PNL.
  • Cuantumul alocației, începând cu luna ianuarie 2022, va fi de:

– 486  lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

– 243  lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale;

– 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

  • Începând cu anul 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică
  • PNL este singurul partid care a crescut alocațiile în ultimii 6 ani. Iar creșterea alocațiilor este dublată în guvernarea liberală de măsuri reale de sprijin pentru familii. Alocațiile pentru copii au crescut de la 42 lei (în 2015) la 214 lei azi strict în urma deciziilor și inițiativelor PNL și în ciuda opoziției PSD!
  • PSD se agață cu disperare de acest subiect pentru că nu a crescut niciodată alocațiile cât au fost la guvernare, s-a opus cât au putut și face doar show în opoziție. Au fost la guvernare intre 2017-2019 și, culmea, într-o perioadă fastă pentru economia globală, nu una de criză.

CELE MAI POPULARE