17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalAndrei Baciu: ,,La invitația U.S. Embassy Bucharest, am participat la cel mai...

Andrei Baciu: ,,La invitația U.S. Embassy Bucharest, am participat la cel mai mare eveniment la nivel global pe teme de sănătate și digitalizare, #HIMSS23, în Statele Unite ale Americii.

,,La invitația U.S. Embassy Bucharest, am participat la cel mai mare eveniment la nivel global pe teme de sănătate și digitalizare, #HIMSS23, în Statele Unite ale Americii.
Am prezentat aici o parte dintre lucrurile pe care România le-a realizat în domeniul sănătăţii și securității cibernetice. Valoarea României în domeniul securității digitale a fost confirmată inclusiv prin faptul că țara noastră a fost aleasă să găzduiască Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii, dar și de faptul că România a devenit un furnizor de soluții de securitate digitală.
De ce e important să vorbim despre lucrurile astea? Pentru că, în Europa, un atac cibernetic are loc la fiecare 44 de secunde. Sistemul de sănătate se află pe locul 6 în topul celor mai afectate sectoare atunci când vorbim de atacuri cibernetice, după administrația publică, furnizorii de servicii digitale, sistemul bancar, domeniul serviciilor sau persoanele fizice. În tot acest context, țara noastră și-a construit o reputație pentru securitatea cibernetică asigurată și a devenit un exportator de soluții de securitate digitală.”, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și președintele PNL Sector 3.

CELE MAI POPULARE