19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalAprobarea tuturor programelor aferente Politicii de Coeziune 2021-2027 înseamnă dezvoltarea țării spune...

Aprobarea tuturor programelor aferente Politicii de Coeziune 2021-2027 înseamnă dezvoltarea țării spune ministrul Boloș

România va primi 46 de miliarde de euro, în perioada 2021-2027. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a reușit ca toate cele 16 programe aferente Politicii de Coeziune să fie aprobate de Comisia Europeană.
Fondurile europene vor fi utilizate pentru investiții în spitale moderne, rețele strategice de transport, modernizarea infrastructurii de apă și canalizare, dar și sprijin pentru mediul de afaceri.
Din cele 16 programe, 8 sunt regionale, adaptând utilizarea fondurilor europene la nevoile regiunilor și orașelor, astfel încât comunitățile locale să poată implementa proiectele de care au nevoie pentru ca nivelul de trai al românilor să crească.
„Aprobarea tuturor programelor aferente Politicii de Coeziune 2021-2027 înseamnă dezvoltarea țării. Putem da oficial startul descentralizării dezvoltării regionale așteptată de primari, autorități locale și județene, dar și de milioane de oameni care vor ca viața lor să fie mai bună.”, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Mai multe detalii despre programele aprobate:

CELE MAI POPULARE