16.2 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăUltimă orăArafat: Suntem într-o situaţie controlabilă, dar prin mobilitatea şi mersul în alte...

Arafat: Suntem într-o situaţie controlabilă, dar prin mobilitatea şi mersul în alte ţări este posibil ca în perioada următoare să fie din ce în ce mai mult o creştere pe linia variantei Delta

  • News.ro – Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, în privinţa tulpinii Delta, România se află într-o situaţie controlabilă, dar că prin mobilitate şi mersul în alte ţări, este posibil să se înregistreze o creştere a cazurilor cu această tulpină şi în ţara noastră.
    • Arafat a fost întrebat joi, la finalul şedinţei de Guvern, cât de periculoasă devine pentru România varianta Delta. 
    • “Varianta Delta este în creştere ca preponderenţă în toată lumea, nu numai în România, vedem că e în creştere aproape în toată Europa şi vedem că în unele zone impactul este mai mare deja. La noi, din fericire, încă suntem într-o situaţie controlată şi într-o situaţie foarte bună la acest moment, dar prin mobilitatea şi prin ieşirea din ţară şi mersul în alte ţări unde varianta Delta este prezentă, este posibil să fie în următoarea perioadă din ce în ce mai mult creştere pe linia variantei Delta. Acum, măsurile care se iau, toate sunt condiţionate de incidenţă. Adică măsurile care se relaxează, dacă creşte incidenţa din nou, revenim la măsurile care se aplicau pe incidenţe. Pentru data de 1 august, nu pot să vă spun la acest moment ce alte măsuri se vor lua, dar clar este o ţintă data de 1 august după o analiză a situaţiei epidemioligice în România şi pandemice din lume”, a afirmat Arafat.
    • El a reamintit că vaccinarea este singura soluţie pentru prevenirea unui impact grav al infectării cu această tulpină. 

CELE MAI POPULARE