13 C
Suceava
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocalAvertizare de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente la Suceava

Avertizare de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente la Suceava

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat noi avertismente de fenomene meteorologice periculoase.

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Între 19 iulie, ora 10:00 și 20 iulie, ora 10:00, ANM a lansat un cod portocaliu de furtună și ploi abundente. În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și izolat peste 60-80 l/mp.

Instabilitate atmosferică temporar accentuată va continua și în perioada 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 12:00, în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

CELE MAI POPULARE