19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocalBalan: Ceea ce face PSD este de fapt un limbaj dublu, un...

Balan: Ceea ce face PSD este de fapt un limbaj dublu, un politicianism ieftin.

Ioan Balan, deputat PNL de Suceava:
Șmecheria PSD este evidentă pentru toată lumea: declară că vor mărirea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 cu 10 la sută, mai anunță că vor facturi mici la energie prin reglementarea specială a pieței energetice pe o perioadă de doi ani, dar se opun când trebuie luate decizii politice în coaliție.
Ceea ce face PSD este de fapt un limbaj dublu, un politicianism ieftin.
De altfel, mărirea pensiilor este o măsură obligatorie și necesară în contextul creșterii inflației și scăderii puterii de cumpărare a pensionarilor.
În acest context a fost făcut și anunțul președintelui PNL, premierul Nicolae Ciucă și a prim-vicepreședintelui PNL Gheorghe Flutur, legat de decizia PNL de mărire a pensiilor cu 15 la sută care să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023
Pot înțelege luptele politice și nevoia PSD de a ieși în față doar cu măsuri populare, dar în aceste momente grele, nu înțeleg până la urmă oportunismul și cinismul acestora din comunicatele de presă pe care le trimit zilnic.
La Suceava, situația PSD este una și mai complicată. Lipsiți fiind de majorități în Consiliul Județean, dar și în multe localități conduse de primari PNL, ei nu-și pot etala eventuale realizări pe care să le treacă în dreptul PSD.
În aceste condiții cei din PSD au ales o cale care, spunem noi, este distructivă pentru județ și comunitate în general, respectiv demontarea și minimizarea oricărei investiții sau oricărei acțiuni de promovare a Bucovinei, a Sucevei.
Aceste atacuri grotești și bășcălioase la adresa liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur, sunt un exemplu clar de frustrare politică pentru PSD.
De fapt, pentru PSD Suceava, liderul liberal Gheorghe Flutur a devenit o obsesie continuă, iar faptul că în sondaje și în studiile sociologice acesta ocupă prima poziție îi determină pe pesediști să nu mai gândească rațional și să atace fără noimă, la persoană și la familie, dar cad în penibil prin lipsa argumentelor.
Îi rog pe colegii din PSD, atunci când doresc să facă sau să aducă o critică la vreo investiție a administrației PNL, să aibă în față poza (pe care o găsesc de altfel în media locală) în care toată conducerea partidului se înghesuia la inaugurarea liftului de la Spitalul din Gura Humorului.
Asta doar pentru a putea fi obiectivi și raționali.
Fac un apel colegilor de coaliție din PSD, să încerce ca împreună să găsim soluții pentru a mări pensiile cu minimum 15 la sută de la 1 ianuarie și să găsim formule corecte, în conformitate cu realitățile economice și sociale din România, la facturile de gaz și electricitate începând din acest moment.

CELE MAI POPULARE