19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăUltimă orăBode, despre incidentul în care a fost implicat Christian Ciocan: Am solicitat...

Bode, despre incidentul în care a fost implicat Christian Ciocan: Am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă şi pe baza acestuia voi lua măsuri/ Indiferent că eşti director în MAI sau eşti agent de poliţie, astfel de atitudini nu sunt normale

 • News.ro – Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat joi, că a solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă în legătură cu evenimentele în care a fost implicat Christian Ciocan, directorul Unităţii de Politici Publice, pe baza căruia va lua măsuri, precizând că indiferent dacă eşti director în Ministerul de Interne sau agent de poliţie, astfel de atitudini nu sunt normale.
  • “Sunt câteva chestiuni care mi se neclare pentru care am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă. Astăzi o să am acest raport şi pe baza a ceea ce mi se va raporta, voi lua măsuri. În primul rând, am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ, într-adevăr puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public”, a declarat Lucian Bode.
  • El a precizat că trebuie lămurit filmul evenimentelor în care a fost implicat Christian Ciocan. 
  • “În al doilea rând, trebuie lămurit ce s-a întâmplat în ziua respectivă, pentru că pe de o parte înţeleg că, aşa cum spuneţi voi, a încălcat şapte reguli de circulaţie, pe de altă parte permisul nu i-a fost reţinut, amenda nu a fost plătită şi vreau să văd într-adevăr procesul verbal a fost întocmit cu obligaţia de a preda permisul de conducere în termenul legal sau se suspendă de drept, dacă a fost sancţionat. Toate aceste elemente o să le primesc în raport şi în funcţie de ceea ce va prezenta Poliţia Capitalei vă asigur că voi lua măsuri, pentru că atitudini, indiferent că eşti director în MAI sau eşti agent de poliţie, astfel de atitudini nu sunt normale pentru că nu eşti poliţist doar în cele opt sau zece ore cât te afli la muncă, eşti poliţist 24 de ore din 24 şi atitudinea ta trebuie să fie una în care să impună respect şi să nu să genereze astfel de discuţii în spaţiul public”, a explicat ministrul de interne.
  • El a fost întrebat ce comportament este acesta pentru un angajat MAI să meargă cu o maşină înmatriculată pe numele tatălui său, care a murit acum zece ani. 
  • “Înţeleg că tocmai pentru asta a fost sancţionat, că avea ITP-ul expirat, dar vom vedea, va rezultat din raport acest lucru. Nu contează cine este proprietarul maşinii, până la urmă toţi suntem obligaţi să respectăm legea şi să circulăm respectând legea”, a precizat Bode.

CELE MAI POPULARE