21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalBogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe afirmă faptul că liniile roșii trebuie și...

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe afirmă faptul că liniile roșii trebuie și ele să fie definite și că președintele Federației Ruse nu a făcut-o

Bogdan Aurescu: „Vă aduc aminte faptul că în perioada 22-23 aprilie am organizat la București un minisummit cu cinci miniștrii de externe din regiune, Trilaterala România-Polonia-Turcia a găzduit și pe miniștrii de externe din Ucraina și din Georgia, și cu acel prilej am discutat, am analizat această situație de securitate îngrijorătoare. Am semnat o declarație comună a Trilateralei cu acel prilej, ne-am exprimat susținerea pentru partenerii noștri, care sunt parteneri NATO, parteneri cu oportunități sporite ai Alianței Nord-Atlantice, Ucraina și Georgia, și ieri am avut la București, de asemenea, tot ca răspuns pe de o parte la acest evoluții, dar și în pregătirea Summitului NATO care va avea loc pe 14 iunie la Bruxelles, un eveniment extrem de important, și anume Summitul Formatului București 9 găzduit de Președintele României, Klaus Iohannis, împreună cu președintele Poloniei, Andrzej Duda.

Summitul de ieri a fost un eveniment de succes, un eveniment de succes pe de o parte pentru că a permis o analiză la rece a acestor evenimente și în același timp să pregătim adecvat Summitul NATO din 14 iunie. Participarea pe care am avut-o la acest summit a fost una de excepție. În primul rând, că am avut nouă șefi de state aliate de pe Flancul Estic al Alianței. De asemenea, secretarul general NATO a participat la acest summit. Președintele Joe Biden a venit cu un mesaj foarte puternic.”

CELE MAI POPULARE