22.3 C
Suceava
miercuri, mai 22, 2024
AcasăNaționalBogdan Gheorghiu: "Evenimentele culturale se pot organiza în condiții de siguranță, indiferent...

Bogdan Gheorghiu: „Evenimentele culturale se pot organiza în condiții de siguranță, indiferent de rata cumulată a infectărilor”

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat concluziile evenimentelor pilot organizate de autorități la finalul lunii trecute la București și la Cluj.

Evenimentele au fost destinate persoanelor vaccinate, celor cu test Covid negativ și celor care au trecut prin boală. Participanții au fost rugați să evite zonele aglomerate și întâlnirile cu necunoscuții în săptămânile ce au urmat evenimentele, pentru a avea o imagine cât mai exactă cu privire la numărul de infectări în urma acestor spectacole.

Într-o intervenție făcută la B1TV, Bogdan Gheorghiu a declarat: ” Au participat 1300 de persoane la cele patru evenimente, trei în interior și unul în aer liber. La București am avut trei evenimente, două în interior și unul în aer liber, la Cluj un eveniment în interior. La București nu a fost identificat niciun caz. În Cluj-Napoca o singură persoană a fost depistată pozitiv, în urma unui test rapid în data de 23 mai, la opt zile după desfășurarea evenimentului.”

Ministrul a concluzionat spunând că „evenimentele culturale se pot organiza în condiții de siguranță, indiferent de rata cumulată a infectărilor”, subliniind faptul că vaccinarea este soluția principală pentru ca acest lucru să fie posibil pe durata pandemiei.

CELE MAI POPULARE