1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăUltimă orăBogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: "Israelul și-a onorat, ieri 8 aprilie, victimele Holocaustului"

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: „Israelul și-a onorat, ieri 8 aprilie, victimele Holocaustului”

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: „Israelul și-a onorat, ieri 8 aprilie, victimele Holocaustului: sunetul unei sirene a oprit pentru câteva minute întreaga țară, la 80 de ani de la începutul operaţiunilor de ucidere în masă a evreilor, iar lumea și-a amintit.

Cred că a nu uita e una dintre căile de a nu ne repeta greșelile.

În acest sens m-am întâlnit recent pentru a discuta etapele în care se află Muzeul Național al Ororilor Comunismului în România, cu deputatul Alexandru Muraru, viceprimarul Bucureștiului Stelian Bujduveanu, secretarul de stat Liviu Brătescu, în a cărui coordonare se află viitorul muzeu, și Alexandru Groza, directorul interimar.

Trebuie să știți că toți cei implicați lucrează cu dedicare pentru deschiderea cât mai rapidă pentru publicul larg al celui de al treilea muzeu realizat în mandatul meu. M-am implicat direct în acest proces deoarece cred că trebuie să existe o informare corectă cu privire la abuzurile, crimele și torturile asupra oponenților regimului comunist, a tot ceea ce a însemnat perioada comunismului, ca să nu uităm vreodată și să nu riscăm să mai alegem sau să ni se impună un astfel de regim.”

CELE MAI POPULARE