21.4 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocalBogdan Gheorghiu: Rezultatele ministeului condus de domnul Cadariu sunt o dovadă clară...

Bogdan Gheorghiu: Rezultatele ministeului condus de domnul Cadariu sunt o dovadă clară a faptului că PNL susține antreprenorii și turismul românesc

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, a declarat că, la un an de la învestirea Guvernului Nicolae Ionel Ciucă, este evident că Partidul Național Liberal susține antreprenorii și turismul românesc.

„Traversăm o perioadă cu provocări multiple. Efectele lungii perioade de convalescență post-pandemică, efectele războiului declanșat de Rusia, peste graniță, în Ucraina, precum și criza energetică își pun amprenta pe viețile fiecăruia dintre noi. Guvernul Ciucă a luat măsurile necesare și continuă să lucreze pentru identificarea, prevenirea și atenuarea consecințelor economice și sociale din această perioadă.

Mediul de afaceri și turismul au fost de asemenea afectate de evenimentele din ultimul an, dar la acest capitol doresc să remarc măsurile luate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, condus de suceveanul Constantin-Daniel Cadariu”, a spus Bogdan Gheorghiu.

„La începutul mandatului domnului ministru Cadariu, prioritate au avut schema de ajutor de stat HoReCa 1, finalizarea plăților restante din Măsura 2 – capital de lucru și finalizarea celui de-al doilea apel aferent Măsurii 1 – microgranturi, în cadrul cărora au fost făcute plăți de peste 6 miliarde și jumătate de lei către aproape 50.000 de firme afectate de COVID-19. Pentru sprijinirea întreprinderilor din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul războiului, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului se află în proces de definitivare a proiectului de schemă de ajutor de stat HoReCa 2, care are un buget în valoare de 300 milioane de euro, din fonduri europene. În această perioadă, MAT a oferit sprijin și consultanță pentru antreprenorii afectați de situația geopolitică”, a adăugat deputatul liberal.

Gheorghiu a precizat că „în același timp, au fost realizate mai multe obiective din programul de guvernare. Dintre cele ce vizează turismul, aș aminti despre reluarea acordării voucherelor de vacanță, reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, reluarea activității de promovare a destinației turistice România, inclusiv pe piețele externe și aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism, prin care sunt vizate cu prioritate investiții în turismul balnear și balneoclimateric și dezvoltarea domeniului schiabil. Mediul de afaceri este susținut prin programe precum IMM Agri-Food, Start-Up Nation Pilonul 1 România sau Femeia Antreprenor, care sunt în curs de implementare.”

„Rezultatele de până acum ale ministerului condus de domnul Cadariu, dar și programele pregătite pentru încurajarea mediului antreprenorial pe parcursul anului viitor sunt o dovadă clară a faptului că Partidul Național Liberal susține antreprenorii și turismul românesc”, a concluzionat deputatul sucevean.

CELE MAI POPULARE