18.6 C
Suceava
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăNaționalCamera Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene

Camera Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene

Majoritatea parlamentară din Cameră a respins moțiunea simplă depusă de PSD. Din cei 315 parlamentari prezenți, 143 au votat pentru și 171 au votat împotrivă. PSD și AUR au votat împreună pentru moțiunea de cenzură.

  • Prima observație este aceea că alianța aflată la guvernare (PNL-USR-UDMR) funcționează foarte bine în Parlament. Această alianță a fost construită pentru a funcționa timp de patru ani, cu scopul de a moderniza și reforma România.
  • A doua observație: vedem o unificare a opoziției PSD-AUR. PSD, un partid populist, care în ultimii ani a acționat ca un veritabil partid extremist (vezi atacurile la statul de drept și la alianțele noastre euro-atlantice) se înțelege foarte bine cu extremiștii de la AUR. Pesediștii încearcă să ne convingă că partidul nu mai este același din vremea lui Dragnea. În realitate însă, PSD acționează la fel de populist ca și atunci, iar acum și-au găsit chiar un nou partener cu care vedem că are foarte multe în comun.
  • Așa cum anunțase președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, PNL a votat împotriva acestei moțiuni, așa cum a făcut-o cu toate celelalte moțiuni împotriva miniștrilor Cabinetului Cîțu.
  • Moțiunea a fost un adevărat festival al ridicolului. În primul rând, pesediștii sunt ultimii politicieni care au dreptul să vorbească de fonduri europene. În al doilea rând, moțiunea și declarațiile pregătitoare ale liderilor socialiști au fost un festival de minciuni, de manipulări și de intoxicări.
  • Partidului lui Dragnea și Ciolacu este cel din urmă îndreptățit să vorbească despre fondurile europene după rezultatul dezastruos al absorbției fondurilor europene și eșecurile în realizarea unor obiective de infrastructură de importanță crucială cu fonduri europene, precum autostrăzile și cele trei spitale regionale.
  • PSD înșiră în textul moțiunii minciuni și manipulări. Începând cu afirmația că ”PNRR este un plan care distruge România pe următorii 5 ani”.
  • Asta demonstrează modul îndoielnic în care PSD știe să facă politică și faptul că PSD a rămas același partid nereformat, antieuropean, care nu a înțeles funcționarea Mecanismului european de redresare și reziliență.
  • Dacă ar fi rămas la putere, PSD ar fi ratat această șansă istorică pentru România.
  • Pentru PSD, să aduci 29,2 miliarde de euro în țară prin PNRR reprezintă ceva negativ pentru că pesediștii sunt obișnuiți să îi taxeze și supraimpoziteze pe români, nu să aducă bani în țară.

CELE MAI POPULARE