1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăCampania de vaccinare: spoturi la TV și în online pentru vaccinarea copiilor...

Campania de vaccinare: spoturi la TV și în online pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani.

 

  • Guvernul pregătește noul an școlar și noul an universitar, cu accent pe vaccinarea copiilor peste 12 ani și a tinerilor, având în vedere că varianta virală Delta a Covid19 afectează mai mult aceste categorii de vârstă.
  • Pentru a crește imunitatea la aceste grupe de vârstă, vor fi organizate cabinete de vaccinare în școli. Vaccinarea va fi asigurată de echipele mobile. Astfel, elevii de peste 12 ani și familiile acestora se pot imuniza în unitățile de învățământ.
  • Este încurajat principiul vaccinării tuturor membrilor din familie, cunoscut fiind faptul că infectarea se face în mare măsură acasă, în familie. Studiile arată că familiile cu preșcolari în casă au un risc cu 15% mai mare de infectare Covid19, iar cele cu școlari au un risc de 20-25%.
  • Pe același principiu al cabinetelor în școli vor fi organizate puncte de vaccinare și în campusurile universitare.
  • Și pentru că Guvernul consideră că este foarte important ca românii să aibă toate răspunsurile la întrebările legate de vaccin, în special părinții legat de vaccinarea copiilor, în lunile următoare se va pune un accent important pe partea de informare. Specialiști în sănătate vor susține mai multe sesiuni online de informare despre vaccinare, în colaborare: Direcțiile de Sănătate – Ministerul Educației.
  • Autoritățile vor începe, odată cu debutul anului școlar, o campanie de informare și vaccinare anti-COVID în școli.
  • De asemenea, în perioada următoare, timp de trei luni, la TV și în mediul online vor rula spoturi referitoare la vaccinarea copiilor de peste 12 ani împotriva COVID-19, cu următorul mesaj: „Ce-ai face ca să-ți știi mereu copilul în siguranță. Copiii sunt și ei expuși la infectare și pot transmite COVID-19. Alege să-i vaccinezi pe ai tăi pentru a se putea bucura în siguranță de copilărie. O campanie a Guvernului României și UNICEF”.
  • Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat marți o solicitare a Secretariatul General al Guvernului privind difuzarea în regim de campanie de interes public a acestor spoturi.

CELE MAI POPULARE