21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăLocalCaz neobișnuit la Spitalul din Suceava! Pioneze, cuie, un termometru cu mercur...

Caz neobișnuit la Spitalul din Suceava! Pioneze, cuie, un termometru cu mercur și alte obiecte au fost scoase din stomacul unui pacient

În cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Județean Suceava, formată din medicii gastroenterologi dr. Rami Ababneh, dr. Bucătariu Sidonia, dr. Golea Andreea și asistenta Olariu Mirela s-au confruntat cu un caz mai puțin obișnuit: un bărbat de aproximativ 55 de ani, cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascuțite, care puteau provoca complicații digestive (perforație intestinală, ocluzie intestinală) și trebuiau scoase prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede, atât timp cât încă se mai aflau în stomacul și prima parte a intestinului subțire al pacientului.

Nu este primul caz de acest fel, dar este primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte (3 pioneze, un cui, 2 agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucățică de metal, partea unui termometru de cameră care conținea mercur, din fericire intactă). Intervenția a durat aproximativ 3 ore, cu analgo-sedare efectuată de o echipă din UPU (dr. Teodorovici Dan, asistenta Delia Hancer).

 

După monitorizare ulterioară în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la spitalul din Vatra Dornei pentru supraveghere, pacientul fiind din această localitate.

În prezent spitalul se află în plină procedură de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziții ce vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru ca pacienții din județ să beneficieze de inovațiile tehnologice medicale.

 

CELE MAI POPULARE