21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalCîrstoiu retras din competiție. Gabriela Firea și Sebastian Burduja intră în cursa...

Cîrstoiu retras din competiție. Gabriela Firea și Sebastian Burduja intră în cursa pentru Primăria Capitalei:

PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Capitalei, anunțând fiecare propriul candidat după negocieri maraton care au durat aproape 14 ore. Potrivit unor surse politice de vârf, Gabriela Firea va fi candidata PSD, în timp ce Sebastian Burduja va reprezenta PNL-ul în lupta pentru Primăria Bucureștiului.

Decizia de a retrage susținerea pentru Cătălin Cîrstoiu vine în contextul unui scandal care l-a plasat pe acesta în centrul atenției, fiind acuzat de incompatibilitate. Acesta a fost managerul Spitalului Universitar de Urgență București, dar a continuat să acorde consultații la clinica privată a soției sale, fapt interzis de lege pentru managerii de spitale de stat.

Negocierile tensionate dintre liderii PSD și PNL au avut loc la sediul Guvernului și au început în absența lui Cîrstoiu. După 13 ore de discuții, nu s-a ajuns la nicio soluție, iar medicul a părăsit ședința înainte de finalizarea acesteia. Cu toate acestea, Cîrstoiu a subliniat că mandatul său este pe masa coaliției, lăsându-le liderilor politici decizia finală în privința susținerii candidaturii sale.

Gabriela Firea, care se află pe locul trei pe lista comună a PSD și PNL la europarlamentare, va intra acum în cursa pentru primăria Capitalei, în timp ce Sebastian Burduja va fi propunerea PNL-ului. Aceste decizii marchează al doilea proiect independent eșuat al coaliției PSD-PNL, după retragerea candidaturii Ramonei Chiriac în fruntea listei la europarlamentare.

Cu doar șapte zile înainte de expirarea termenului pentru înregistrarea candidaturilor, aceste schimbări aduc noi dinamici în competiția electorală pentru primăria Capitalei, într-un context în care sondajele îl plasează pe Cătălin Cîrstoiu la zece procente, mult în urma principalilor săi contracandidați, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

CELE MAI POPULARE