1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăUltimă orăCîţu anunţă hotărâre de Guvern care instituie derogare de la procedura normală...

Cîţu anunţă hotărâre de Guvern care instituie derogare de la procedura normală privind ajutoarele de urgenţă/ Stabileşte sume fixe în funcţie de gradul de afectare al gospodăriilor/ Prefecţii să ia legătura cu organizatorii de evenimente în spaţiul liber

News.ro  –  Premierul Florin Cîţu a declarat, duminică, la o videoconferinţă cu prefecţii, că va fi adoptată o hotărâre de Guvern care să instituie derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgenţă. „Această hotărâre de Guvern stabileşte sume fixe în funcţie de gradul de afectare al gospodăriilor şi devine cadrul pentru acordarea ajutoarelor”, a arătat Cîţu. El le-a cerut prefecţilor să discute cu organizatorii de evenimente în aer liber, pentru a le explica riscurile la care se expun acolo unde sunt avertizări meteo.Florin Cîţu a anunţat o hotărâre de guvern pentru a se asigura că ajutoarele de urgenţă ajung rapid la persoanele care au nevoie.

  „Vom da şi voi vorbi cu ministrul Muncii pentru a pregăti o hotărâre de Guvern care să instituie derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgenţă (…). Această hotărâre de Guvern stabileşte sume fixe în funcţie de gradul de afectare al gospodăriilor şi devine cadrul pentru acordarea ajutoarelor”, a explicat Cîţu.El a explicat şi procedura care va fi urmată pentru acordarea ajutoarelor.

   „Vreau să vă avertizez că mă voi deplasa personal acolo unde aceste ajutoare trebuie să ajungă (…) să mă asigură că ajung ajutoarele la persoanele repsective”, a adăugat premierul.Cîţu le-a cerut prefecţilor să discute cu organizatorii de evenimente în aer liber, în zonele unde sunt avertizări ale meteorologilor.

   „Aş vrea ca prefecţii să ia legătura cu organizatorii de evenimente în spaţiul liber, mai ales în zonele unde avem Cod portocaliu şi Cod roşu, să le spună riscurile la care se expun, trebuie să fim foarte atenţi aici”, a afirmat el.

CELE MAI POPULARE