14 C
Suceava
joi, iunie 13, 2024
AcasăUltimă orăCîţu: E normal ca o decizie privind Roşia Montană să fie luată...

Cîţu: E normal ca o decizie privind Roşia Montană să fie luată în coaliţie şi, sper, şi în Parlament

  • Agerpres – Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că trebuie luată la nivelul coaliţiei decizia privind modul în care este gestionat dosarul de înscriere a sitului Roşia Montană în Patrimoniul Mondial UNESCO.
    • „Domnul Nazare a prezentat opinia Ministerului Finanţelor în şedinţa de coaliţie şi am spus de fiecare dată că acolo trebuie să fie luată decizia în ceea ce priveşte Roşia Montană. În ceea ce priveşte repunerea dosarului la UNESCO, a fost făcută anul trecut de premierul de atunci, Ludovic Orban, care este astăzi preşedintele PNL, şi e normal ca o decizie să fie luată în coaliţie, nu în Guvern, şi sper că şi în Parlament”, a explicat Cîţu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.
    • El a reiterat că nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.
    • „În ceea ce priveşte Guvernul, pentru că am văzut mai multe fake news, şi în ceea ce priveşte persoana mea, niciodată nu am cerut să se retragă vreun proiect. Niciodată nu am luat o decizie oficială în acest sens. Discuţiile sunt doar la nivelul coaliţiei. Coaliţia trebuie să decidă. Şi, repet, preşedintele PNL, care este astăzi în… şi reprezintă PNL în coaliţie, este premierul de anul trecut care a propus dosarul mai departe. Deci, acolo trebuie să fie luată decizia”, a afirmat Florin Cîţu.

CELE MAI POPULARE