19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalCiucă: Accesul pe piaţa internă şi externă al produselor agroalimentare româneşti trebuie...

Ciucă: Accesul pe piaţa internă şi externă al produselor agroalimentare româneşti trebuie să fie un obiectiv strategic al Guvernului

Potrivit declarației prim-ministrului Nicolae Ciucă, accesul produselor agroalimentare românești pe piața internă și externă trebuie să fie un obiectiv strategic important în cadrul programului de guvernare. De asemenea, el a subliniat necesitatea dezvoltării unei strategii naționale pentru agricultură și industria alimentară.

„Am discutat cu domnul ministru în repetate rânduri despre preocupările pe care le avem, astfel încât să asigurăm o dezvoltare cât mai eficientă a agriculturii româneşti, în mod deosebit a găsirii de soluţii pentru a putea să procesăm mai mult în România şi să adăugăm valoare mai mare produselor agricole”, a spus Ciucă într-o intervenţie online la Summitul Romanian Agri Trade.

„Susţin demersul de a creşte împreună accesul pe piaţa internă şi externă al produselor agroalimentare româneşti. Acesta trebuie să fie un obiectiv strategic al programului de guvernare. De altfel, aşa îl şi abordăm. Din perspectiva mea, văd toată această chestiune ca necesitând o abordare care să se concretizeze într-o strategie pentru agricultură şi sectorul industriei alimentare la nivel naţional”, a adăugat Ciucă.

CELE MAI POPULARE