1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNaționalCiucă afirmă că obiectivul PNL este să câştige toate rândurile de alegeri...

Ciucă afirmă că obiectivul PNL este să câştige toate rândurile de alegeri din 2024

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că obiectivul partidului pe care îl conduce este de a câştiga toate cele patru rânduri de alegeri care vor fi organizate în acest an. El a afirmat şi că PNL are în vedere să câştige inclusiv alegerile prezidenţiale, însă a refuzat să spună dacă el sau un alt liberal va candida pentru funcţia de şef al statului.

„Aici nu este vorba de dorinţă. Nu cred că pentru un astfel de demers (de a candida la Preşedinţia României – n.r.) este nevoie de dorinţă. Aici este vorba de un obiectiv politic, un obiectiv politic care se stabileşte la nivelul unui partid politic. Un partid politic care îşi propune să abordeze un an electoral şi îşi doreşte să câştige, atunci trebuie să câştige toate rândurile de alegeri. Ca atare, obiectivul nostru acesta este şi de aceea ne-am asumat să facem politică”, a afirmat Ciucă.

El a subliniat că „în anul electoral 2024, PNL va merge în alegeri pe cont propriu”, precizând că nici nu există discuţii cu Partidul Social Democrat pentru a avea candidaţi comuni. „Singurul subiect de discuţie (n.r.- cu PSD) în momentul de faţă, care de altfel se află în Parlament, este un proiect de lege prin care se dă posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să poată să se execute într-un interval de 90 de zile faţă de termenul de expirare a mandatului”, a mai adăugat liderul PNL.

CELE MAI POPULARE