19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăNaționalCiucă anunță convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a discuta despre legea...

Ciucă anunță convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru a discuta despre legea privind pensiile speciale

Nicolae Ciucă, în calitate de Președinte al Senatului, anunță că intenționează să convoace Biroul Permanent al Senatului pentru a defini planul pentru o sesiune parlamentară extraordinară. Această sesiune va viza reexaminarea legii privind pensiile speciale și implementarea amendamentelor necesare pentru a se conforma hotărârii Curții Constituționale, conform informațiilor furnizate de News.ro.

„Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituţionale. Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege şi o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curţii Constituţionale”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

El a subliniat importanţa acestei legi. „Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curţii, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, condiţie necesară pentru a accesa fondurile europene”, a scris el.

CELE MAI POPULARE