19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalCiucă: Au fost semnate contracte de finanţare pentru 8 din cele 27...

Ciucă: Au fost semnate contracte de finanţare pentru 8 din cele 27 de unităţi medicale sau spitale care se vor construi sau renova

În timpul vizitei sale la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că infrastructura spitalicească din România necesită investiții și echipamente de înaltă calitate. De asemenea, a menționat că au fost semnate contracte de finanțare pentru opt din cele 27 de unități medicale sau spitale publice care urmează să fie construite sau renovate.

„Mi-am început deplasarea la Iaşi cu vizita la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria”, care tratează anual peste 100.000 de copii, aproximativ 60% din pacienţii din întreaga regiune de nord-est a ţării şi din Republica Moldova. M-am bucurat să văd că amplul proces de reabilitare, modernizare şi dotare este aproape de finalizare, iar investiţia de aproape 130 de milioane de lei din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, va oferi condiţii mai bune de tratament copiilor şi tinerilor care au nevoie de îngrijiri medicale. Spitalul, care funcţionează deja ca unul regional, va avea un bloc operator nou cu cinci săli de operaţii, numărul de paturi de la Unitatea de Primiri Urgenţe va creşte de la cinci la 35”, a spus pemierul.

Premierul a menționat că a discutat cu conducerea Spitalului „Sfânta Maria” despre nevoile Compartimentului de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arși și dotările necesare. El a afirmat că guvernul oferă sprijin pentru achiziționarea de echipamente și instrumentar medical necesar pentru acest compartiment, iar prima tranșă de 18 milioane de lei din fonduri guvernamentale a fost deja transferată.

„Infrastructura spitalicească din România are nevoie de investiţii şi de dotări la cele mai înalte standarde. Recent, au fost semnate contracte de finanţare pentru opt din cele 27 de unităţi medicale sau spitale publice care vor fi unele construite, altele renovate şi dotate prin finanţare consistentă de peste 2 miliarde de euro asigurată din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Sunt investiţii aşteptate de noi toţi pentru că cetăţenii au nevoie de servicii medicale de calitate şi spitale mai sigure”, a adăugat premierul Nicolae Ciucă.

CELE MAI POPULARE