21.4 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalDespre sacrificiu și angajament: Mesajul lui Ionel Ciucă cu ocazia aniversării a...

Despre sacrificiu și angajament: Mesajul lui Ionel Ciucă cu ocazia aniversării a 105 ani de la eliberarea Oradiei

Cu ocazia marcării a 105 ani de la intrarea Armatei Române în Oradea și eliberarea sa de sub tiranie, Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului României și lider al PNL, a transmis un mesaj solemn, subliniind importanța cinstirii sacrificiilor și luptelor înaintașilor noștri pentru o Românie unită și puternică.

În comunicatul său, Ciucă a adus în prim-plan devotamentul față de națiune și spiritul de sacrificiu, atât din perspectiva sa de militar, cât și din cea de om politic. El a subliniat că în momentul în care cineva îmbracă uniforma militară, o face cu conștiința că apărarea țării este mai presus de orice, iar această dăruire este exemplificată în modul în care înaintașii noștri au luptat pentru libertate și independență.

Ciucă a reiterat că armata este întotdeauna în slujba poporului, iar ca lider politic, el își asumă responsabilitatea de a continua să fie în slujba oamenilor. A evidențiat, de asemenea, exemplul administratiilor locale din Oradea și județul Bihor, care au demonstrat că se poate servi cetățeanul în mod eficient și au implementat o viziune liberală, axată pe investiții și pe atragerea fondurilor europene.

În final, președintele Senatului României a subliniat că România are o moștenire bogată de sacrificiu și că este datoria noastră să ne amintim și să cinstim aceste sacrificii, continuând în același timp să construim un viitor mai bun pentru toți românii, în care valorile de devotament, sacrificiu și slujire a națiunii să rămână la fel de vii ca și acum 105 ani.

CELE MAI POPULARE