19.1 C
Suceava
joi, iulie 25, 2024
AcasăNaționalCiucă, despre candidarea la preşedinţie: Nu mă dau înapoi

Ciucă, despre candidarea la preşedinţie: Nu mă dau înapoi

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat marți seara că „nu se va da înapoi de la o eventuală candidatură” pentru funcţia de președinte al României din partea formaţiunii politice pe care o conduce. Cu toate acestea, liberalul a subliniat că nu poate cere partidului să se mobilizeze pentru alegeri şi el să „stea deoparte şi să privească”. El a adaugat că pentru PNL, în acest moment, prioritatea este să continue să asigure stabilitatea guvernării.

Întrebat, marţi seară, dacă va fi candidatul PNL pentru funcţia supremă în stat, Nicolae Ciucă a răspuns că nu poate cere partidului să se mobilizeze şi el să ”stea deoparte şi să privească”.

”Am să vă răspund direct: în atribuţiile funcţiei preşedintelui Partidului Naţional Liberal este şi această prevedere de a-şi asuma candidatura la care, împreună cu partidul, se va decide. Eu nu pot să mă duc în faţa Partidului Naţional Liberal şi să le solicit să se mobilizeze, să îi îndemn la tot ceea ce înseamnă competiţia electorală pentru acest an şi să stau deoparte şi să privesc sau doar să coordonez ceea ce se întâmplă în partid”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Ciucă a subliniat că nu se „dă înapoi” de la o eventuală candidatură. ”În momentul de faţă, sigur, nu este momentul, nu şi-a anunţat nimeni candidatura, nu este momentul pentru o astfel de candidatură. Am menţionat şi susţin că, în acest moment, prioritatea noastră este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării, să continuăm să ne preocupăm de toate aceste probleme care, iacătă, sunt cât se poate de evidente şi sunt provocări de zi cu zi la nivelul guvernării, iar în momentul în care va veni vremea să ne asumăm şi această candidatură, o vom face. Cert este că, în momentul de faţă, împreună cu Partidul Naţional Liberal şi împreună cu activul de partid, vom decide şi acest demers de la care, pentru că m-aţi întrebat direct, vă răspund la fel de direct, nu mă dau înapoi”, a adăugat Ciucă.

CELE MAI POPULARE