17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalCiucă: Drumul expres Craiova-Pitești este un obiectiv de infrastructură de relevanță strategică

Ciucă: Drumul expres Craiova-Pitești este un obiectiv de infrastructură de relevanță strategică

Prima autostradă expresă din România, Craiova-Pitești, se extinde cu încă 31,7 kilometri. Realizarea acestui tronson reprezintă succesul unui constructor român, recunoscut pentru seriozitatea și eficiența în implementarea acestui proiect, conform declarațiilor președintelui Senatului, Nicolae Ciucă. Acesta a inspectat noul tronson însoțit de reprezentanți guvernamentali și locali, urmând să fie deschis traficului la finalul săptămânii curente.

„Am participat la evaluarea tronsonului 3 al drumului expres Craiova-Pitești, tronson care urmează să fie dat în folosință la finalul acestei săptămâni, am înțeles că pe 23-24 decembrie. Este un moment în care am vrut să punctăm că acest proiect a fost demarat în baza deciziilor guvernului liberal, în 2019”, a spus președintele PNL.

„Vorbim de un drum expres absolut necesar, care urmează să fie finalizat în 2024 și atunci cu adevărat vom avea Oltenia conectată la Coridorul 4 pan-european, se va putea circula pe drum expres, respectiv autostradă de la Craiova până la Constanța. Este un obiectiv de infrastructură de relevanță strategică, pentru că este singura modalitate prin care se poate dinamiza creșterea economică a regiunii”, a adăugat Nicolae Ciucă. El a amintit că acest tronson este finalizat cu 6 luni mai devreme.

CELE MAI POPULARE