19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalCiucă, după promulgarea Legilor Educației: Învățământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale...

Ciucă, după promulgarea Legilor Educației: Învățământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei

Prin intermediul Legilor Educaţiei, promulgate marți de preşedintele Klaus Iohannis, „învăţământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei, oferind elevilor un act educaţional de calitate, personalizat pe aptitudinile fiecăruia”, a scris preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

„Intrarea în vigoare a noilor acte normative care reglementează învăţământul românesc este un moment îndelung aşteptat de cadrele didactice, elevi, dar şi de părinţi. S-a lucrat mult la acest pachet legislativ, strângându-se puncte de vedere şi opinii din partea tuturor asociaţiilor socio-profesionale implicate şi au avut loc nenumărate dezbateri şi discuţii, concluzionate prin forma finală a celor două legi care vizează învăţământul preuniversitar şi pe cel universitar.

Evenimentul de la Palatul Cotroceni marchează transpunerea în practică a proiectului prezidenţial „România Educată”. Astfel, învăţământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei, răspunde cerinţelor în continuă evoluţie de pe piaţa muncii şi oferă elevilor un act educaţional de calitate, personalizat pe aptitudinile fiecăruia”, a scris Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă subliniază faptul că guvernul pe care l-a condus a avut o contribuție semnificativă în elaborarea acestor legi. „Cele două acte normative au fost pe masa Guvernului pe care l-am condus înainte de a ajunge la votul final din Parlament şi, acum, la semnătura de promulgare dată de preşedintele Klaus Iohannis. Tinerele generaţii vor beneficia de un act educaţional îmbunătăţit, având premisele de a deveni mai bine pregătite pentru viitor”, susține Ciucă.

CELE MAI POPULARE