21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalCiucă: „Eu mă simt și moldovean. Buzăul este în România”

Ciucă: „Eu mă simt și moldovean. Buzăul este în România”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat la declarațiile premierului Marcel Ciolacu cu privire la Buzău, afirmând că el se simte și moldovean, având în vedere că a lucrat aproape șapte ani în această zonă. În plus, Ciucă a subliniat că se consideră român indiferent de locul în care se află, fie că este vorba de Focșani, Suceava, Buzău, Craiova sau Plenița.

Referindu-se la declarația lui Ciolacu că „Buzăul nu e în Moldova și vă rog să nu mă jigniți”, Ciucă a reiterat că Buzăul este în România, subliniind că acest lucru este evident pentru toți.

În replică la declarațiile lui Ciucă, Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei a cerut explicații premierului Ciolacu și l-a acuzat că nu poate ocupa funcția de prim-ministru al României din cauza atitudinii sale jignitoare și lipsite de părtinire față de regiunea Moldovei.

Premierul Marcel Ciolacu a intervenit ulterior, explicând că declarația sa nu a avut nicio conotație peiorativă și că își cere scuze „dacă cineva s-a simțit jignit”.

În concluzie, declarațiile lui Ciucă subliniază importanța respectului pentru toate regiunile țării și pentru identitatea lor, în timp ce reacția Mișcării pentru Dezvoltarea Moldovei evidențiază sensibilitatea față de modul în care sunt tratate diferitele regiuni ale României în spațiul public.

CELE MAI POPULARE