19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalCiucă: Guvernul a primit aprobarea pentru cererea de plată numărul 2 din...

Ciucă: Guvernul a primit aprobarea pentru cererea de plată numărul 2 din PNRR

Luni, Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a declarat că Executivul a primit autorizarea pentru a efectua a doua cerere de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având realizate 51 din obiectivele propuse.

„Am discutat cu miniştrii continuarea procesului de absorbţie a fondurilor europene. Cu puţin timp în urmă am primit aprobarea pentru cererea de plată numărul 2. Au fost îndeplinite 51 de jaloane, a rămas unul neîndeplinit. Am discutat cu Ministrul Energiei despre acest jalon”, a anunţat Ciucă la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

În săptămâna precedentă, el a menționat că fondurile din a doua tranșă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor juca un rol esențial în procesul de modernizare a României în toate sectoarele critice, cu accent deosebit pe infrastructură, sistemul de sănătate și educație.

La 16 decembrie 2022, România i-a transmis Comisiei o cerere de plată bazată pe 49 de jaloane şi 2 ţinte stabilite în Decizia de punere în aplicare a Consiliului pentru a doua plată. După examinarea dovezilor furnizate de autorităţile române, Comisia a considerat că 47 de jaloane şi 2 ţinte din totalul de 49 de jaloane şi 2 ţinte au fost atinse în mod satisfăcător.

CELE MAI POPULARE