17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăLocalCiucă: Guvernul va intensifica sprijinul pentru producătorii locali pentru prelucrarea produselor agricole

Ciucă: Guvernul va intensifica sprijinul pentru producătorii locali pentru prelucrarea produselor agricole

Potrivit declarațiilor făcute de prim-ministrul Nicolae Ciucă în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezemtanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, Guvernul va intensifica sprijinul acordat fermierilorși producătorilor locali pentru a crește gradul de procesare, prelucrare și rafinare a produselor agricole din România.

„Avem nevoie de mai multe depozite frigorifice şi de conservare pentru producătorii români, care astfel vor putea asigura continuitate extra-sezonieră în aprovizionarea lanţurilor marilor retaileri cu legume-fructe, mezeluri şi produse lactate. Guvernul îşi va intensifica sprijinul acordat fermierilor şi producătorilor locali pentru a creşte gradul de procesare, prelucrare şi rafinare a produselor agricole în România dar şi pentru a crea plus-valoare pe lanţ şi a echilibra balanţa comercială a ţării”, a spus Ciucă.

A fost stabilită o întâlnire în sistem tripartit – Guvern, retaileri, producători/procesatori, pentru stabilirea unei strategii comune de valorificare a produselor agricole şi industriei alimentare în interesul consumatorului român.

CELE MAI POPULARE