22.3 C
Suceava
miercuri, mai 22, 2024
AcasăNaționalCiucă: Îl felicit pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru înțelepciunea cu care...

Ciucă: Îl felicit pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru înțelepciunea cu care a condus destinele Bisericii Ortodoxe Române

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, a transmis sincere felicitări Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cu ocazia aniversării a 16 ani de când a preluat demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, începând cu întronizarea sa la 30 septembrie 2007. Ciucă a subliniat înțelepciunea și leadershipul exemplar al Patriarhului în timpul acestei perioade, care a coincis cu momente semnificative în istoria României și a Europei.

În mesajul său, Nicolae Ciucă a evidențiat că acești 16 ani au fost martorii unor schimbări profunde în societatea românească, inclusiv procesul de modernizare și adaptare la valorile europene. Sub conducerea Preafericitului Părinte Daniel, Biserica Ortodoxă Română a avut un rol vital în menținerea și promovarea valorilor și credinței tradiționale românești, oferind un reper solid de identitate culturală.

Cu privire la contextul actual, Nicolae Ciucă a subliniat importanța cooperării și unității în fața provocărilor de ordin intern și internațional. Războiul inițiat de Rusia împotriva Ucrainei a schimbat fața Europei și a întregii lumi, iar creșterea mișcărilor populiste și autoritare reprezintă o amenințare la adresa democrației și a valorilor europene.

Nicolae Ciucă a apreciat poziția Bisericii Ortodoxe Române în contextul conflictului din Ucraina, evidențiind apelul la solidaritate și ajutorarea celor afectați de conflicte. De asemenea, a subliniat importanța adoptării unei perspective morale clare în ceea ce privește agresiunea armată.

În încheiere, Nicolae Ciucă și-a exprimat urările de mulți ani și sănătate Patriarhului Daniel, dorindu-i să continue să conducă Biserica Ortodoxă Română cu echilibru și înțelepciune, sprijinind credincioșii și clerul în această perioadă complexă. Mesajul lui Ciucă evidențiază importanța unității și valorilor comune într-o lume în continuă schimbare.

CELE MAI POPULARE