19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalCiucă: Investiții de 13 miliarde de euro în modernizarea infrastructurii de energie,...

Ciucă: Investiții de 13 miliarde de euro în modernizarea infrastructurii de energie, astfel încât să putem să protejăm cetățenii și economia

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a declarat că implementarea proiectelor finanțate prin Fondul de modernizare destinat dezvoltării și modernizării infrastructurii energetice naționale reprezintă un obiectiv important al Guvernului în vederea realizării independenței energetice a țării noastre.

Şeful Executivului a participat, luni, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a unor contracte finanţate din Fondul pentru modernizare destinate dezvoltării şi modernizării infrastructurii energetice naţionale.

„Este un demers pe care îl vom continua, ţinând cont de măsurile care au fost luate la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să întreprindem toate demersurile, astfel încât să realizăm dezvoltarea, atât a sistemelor de producere a energiei electrice, cât şi a infrastructurii sistemului energetic, astfel încât să putem să ne atingem obiectivul de a realiza independenţa energetică.

Fondul de modernizare, în valoare de 13 miliarde de euro, este o sursă pe care trebuie să o valorificăm. Şi, în acest moment, dincolo de măsurile pe care le-am luat, astfel încât să putem să protejăm cetățenii și economia, este foarte important să punem în valoare şi să punem la treabă banii pe care-i avem în Fondul de modernizare, astfel încât să putem să modernizăm și să dezvoltăm sistemul energetic actual”, a declarat Nicolae Ciucă.

El şi-a exprimat convingerea că Ministerul Energiei și celelalte instituții responsabile vor duce la capăt planurile guvernamentale privind modernizarea infrastructurii energetice. „Vă mulțumesc pentru demersurile pe care le-ați făcut și dorim foarte mult să vedem în practică cum se realizează toate aceste obiective. Sunt în continuare fonduri la dispoziție, sunt nevoi pe măsură, ca atare, e nevoie de un efort la fel de susținut, atât la nivelul Ministerului Energiei, cât și a structurilor responsabile din sistemul energetic românesc”, a declarat Ciucă.

La ceremonie au mai participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, și președintele Directoratului Transelectrica, Gabriel Andronache.

CELE MAI POPULARE