19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalCiucă, își îndeplinește promisiunea: Capela ortodoxă de la Camera Deputaților va fi...

Ciucă, își îndeplinește promisiunea: Capela ortodoxă de la Camera Deputaților va fi deschisă pe 25 martie

Conducerea Camerei Deputaților a aprobat în mod oficial alocarea unui spațiu destinat să servească drept capelă ortodoxă în incinta instituției legislative. Această decizie vine ca urmare a unei promisiuni anterioare făcute de către Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, în cadrul unei reuniuni dedicate rugăciunii și spiritualității, denumită „Mic Dejun cu Rugăciune”. Potrivit informațiilor furnizate de News.ro, capela Camera Deputaților este programată să fie sfințită la data de 25 martie.

Decizia de a aloca un spațiu pentru capelă a fost aprobată de Biroul Permanent al Camerei Deputaților, la solicitarea președintelui interimar al Camerei, Alfred-Robert Simonis. În cererea sa, deputatul PSD a subliniat importanța acestui gest în contextul aniversării a 140 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române și a 100 de ani de la ridicarea acesteia la rangul de Patriarhie, evenimente care urmează să fie marcate în anul 2025.

Secretariatul General al Camerei Deputaților va avea sarcina de a identifica un spațiu adecvat pentru această capelă, în scopul consolidării legăturii dintre parlamentari și ortodoxia română. Documentul aprobat accentuează importanța colaborării strânse dintre Camera Deputaților și Biserica Ortodoxă Română, subliniind rolul esențial pe care lăcașurile de cult îl au în exprimarea spiritualității și implicarea comunității.

În lumina acestor evenimente, propunerea de a aloca un spațiu în cadrul Camerei Deputaților pentru o capelă ortodoxă se constituie ca un pas semnificativ în consolidarea relațiilor dintre sfera religioasă și cea parlamentară, oferind un loc de întâlnire și celebrare a evenimentelor religioase pentru parlamentari, angajați și invitați.

CELE MAI POPULARE