1.2 C
Suceava
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNaționalCiucă, la inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Iași: S-a demonstrat că administrațiile...

Ciucă, la inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Iași: S-a demonstrat că administrațiile liberale sunt în topul nivelului de trai

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost prezent, marţi, la inaugurarea Terminalului 4 al Aeroportului Internaţional Iaşi. Șeful interimar al Senatului a spus că proiectul a fost o asumare politică iar pentru el „este un model de angajament şi de responsabilitate al administraţiei locale, într-un oraş unde administraţia liberală şi-a făcut datoria”. El a arătat că trebuie să vorbim şi despre modelul administraţiei liberale, la Iaşi, la Suceava, la Cluj, la Alba, la Sibiu, unde „în urma mai multor evaluări, s-a demonstrat că reprezintă și sunt încadrate în topul unui nivel de trai încadrat în partea superioară a listei la nivel European”.

În prezent, aeroportul ieşean are trei terminale funcţionale, iar procedura de recepţie a lucrărilor de la terminalul T4 a început pe 31 decembrie 2023. În luna mai acest nou terminal va fi tranzitat de primii pasageri.

Noul terminal, terminalul T4, este cel mai mare din ţară după cel de la Otopeni, are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 32.000 metri pătraţi şi va deveni operaţional din luna mai a acestui an. Proiectul construcţiei celui de-al patrulea terminal al Aeroportului Internaţional Iaşi a fost susţinut din fonduri europene şi a avut o valoare de 90 de milioane de euro. Din această sumă, un procent de 15 la sută a fost asigurat din contribuţia de la bugetul de stat.

CELE MAI POPULARE