19.8 C
Suceava
duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalCiucă: Măsurile pentru plata numărul 2 din PNRR vor fi îndeplinite până...

Ciucă: Măsurile pentru plata numărul 2 din PNRR vor fi îndeplinite până săptămâna viitoare

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că până săptămâna viitoare urmează să fi luate măsurile pentru îndeplinirea tuturor jaloanelor asumate în vederea aprobării cererii de plată numărul 2 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„În această dimineaţă am avut o întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloş, cu domnul secretar general, cu şeful Cancelariei şi am analizat împreună tot parcursul şi măsurile care au fost luate până-n acest moment şi cele care trebuie, din punct de vedere tehnic, să fie parcurse până săptămâna viitoare, astfel încât să ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată. Până la acest moment, toate elementele principale, cele legate de legea decarbonizării, de legea avertizorilor, au fost deja rezolvate, mai avem nevoie de o clarificare legată de închiderea jalonului pe hidrogen, care, de asemenea, va fi soluţionat azi, cel mai târziu mâine, şi în felul acesta ne asigurăm cererea de plată numărul 2 va fi aprobată. Şi vom continua lucrul la programul de reforme şi, în felul acesta, ne asigurăm că vom avea un parcurs şi pentru cererea de plată numărul 3”, a transmis premierul Ciucă în cadrul ședinței de guvern de miercuri.

„În analiza din această dimineaţă am putut să desprindem care sunt avantajele şi tot ce a însemnat absorbţia de fonduri europene. Aici mă refer, desigur, la PNRR. Cel puţin până în acest moment, sunt aproximativ 8.500 de contracte semnate, în valoare de aproximativ 11 miliarde de euro. Trebuie să asigurăm întreg procesul ca acestea să fie puse în practică şi să devină realitate”, a afirmat Ciucă.

CELE MAI POPULARE