17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalCiucă nu a fost de acord cu limitarea plăților cash: „Este absolut...

Ciucă nu a fost de acord cu limitarea plăților cash: „Este absolut necesar ca măsura să fie rediscutată”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri seară că „nu a fost de acord cu limitarea plăților cash încă de la început”, adăugând că știa care este infrastructura de bancomate din țară. El a mai spus că măsura ar trebui să fie rediscutată.

Nicolae Ciucă a explicat că nu a fost de acord cu măsura limitării plăților cash și că nu o susține. El a mai spus că a știut de la început care este infrastructura de bancomate din țară, adăugând că a avut discuții cu colegii din zona montană, din Delta Dunării, despre cât de greu e să reușească să îndeplinească această măsură.

„Am anunțat și reiterez încă de la început. Nu am fost de acord cu această măsură, pentru că știam care este infrastructura de bancomate din țară. Am avut discuții cu colegii noștri din zona montană, din Delta Dunării, despre cât de greu e să reușească să îndeplinească această măsură”, a mai spus președintele PNL. În final, Ciucă a spus că este de părere că este absolut necesar ca măsura să fie rediscutată.

Din luna noiembrie, s-au implementat restricții privind plățile în numerar către companii și persoane fizice. Astfel, sumele destinate persoanelor juridice nu pot depăși un plafon zilnic de 1.000 lei/persoană. În ceea ce privește tranzacțiile financiare între o entitate juridică și o persoană fizică, plafonul zilnic este de 5.000 lei către/de la o persoană, iar numerarul aflat în posesia entităților juridice nu poate depăși suma de 50.000 lei la sfârșitul zilei.

Tranzacțiile financiare în numerar între două persoane fizice sunt limitate la un plafon zilnic de 10.000 lei. Nerespectarea acestor limite atrage sancțiuni sub forma unei amenzi reprezentând 25% din suma depășită față de plafonul impus, atât pentru încasări, cât și pentru plăți.

CELE MAI POPULARE