17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalCiucă: Nu există riscul să pierdem fondurile din PNRR

Ciucă: Nu există riscul să pierdem fondurile din PNRR

Într-o declarație făcută vineri la Brașov, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că nu există riscul ca România să nu primească fonduri europene din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar banii aferenți celei de-a doua cereri de plată vor fi primiți în curând.

„Ieri (joi – n.r.), în şedinţa de guvern, secretarul de stat de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a prezentat elementele de progres şi pentru cele două jaloane (pe energie – n.r.) şi urmează să primim finanţarea completă pe cea de-a doua cerere de plată”, a declarat premierul.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, premierul a răspuns „cât de curând”, el mai adăugând că „decizia este la Comisia Europeană”.

MIPE a anunţat, în urmă cu o săptămână, că România nu a îndeplinit două jaloane din Cererea 2 de plată din PNRR, de ambele jaloane fiind responsabil Ministerul Energiei. Conform MIPE, cea de-a doua tranşă de plată din PNRR, în valoare totală netă de 2,81 miliarde euro, vizează 51 de jaloane şi ţinte, iar jaloanele 129 şi 133, care nu ar fi fost îndeplinite, sunt în valoare de 143 de milioane de euro.

CELE MAI POPULARE