21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalCiucă nu ia în calcul creșterea TVA. Ce spune despre supraimpozitarea băncilor

Ciucă nu ia în calcul creșterea TVA. Ce spune despre supraimpozitarea băncilor

Nicolae Ciucă a comunicat marți că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o luni cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, nu s-a discutat despre creșterea TVA, deoarece, conform afirmației sale, „oricare creștere a TVA duce la o creștere a inflației cu 0,5% și la o scădere a economiei cu 0,1%”. Liderul PNL a menționat, de asemenea, că voucherele de vacanță vor fi menținute la anumite nivele salariale. În ceea ce privește ideea de supraimpozitare a băncilor, Ciucă a declarat că aceasta a fost o problemă tehnică care necesită clarificare și că nu știe dacă aceasta mai este în discuție.

Ciucă a subliniat: „Nu am avut discuții cu Marcel Boloș astăzi. Ieri, când am discutat, se punea problema de a evita creșterea TVA, în cadrul măsurilor fiscale propuse.” În legătură cu impactul unei creșteri a TVA asupra echilibrului economic, Ciucă a subliniat: „Creșterea TVA trebuie analizată din perspectiva impactului său asupra economiei, nu doar a colectărilor bugetare. Am înțeles că orice creștere a TVA duce la o inflație crescută cu 0,5% și la o scădere a economiei cu 0,1%. De aceea, specialiștii trebuie să identifice măsurile potrivite pentru noi.”

El a subliniat, de asemenea, că datele oficiale arată că România are un echilibru economic și că trebuie să se asigure că măsurile fiscale adoptate protejează această stabilitate, mediul de afaceri și investițiile.

Ciucă a menționat că a avut o întâlnire cu un specialist în economie care a subliniat că situația economică actuală se datorează faptului că guvernul a reușit să atragă un număr semnificativ de investiții străine directe anul trecut.

Cu privire la voucherele de vacanță, Ciucă a afirmat că în discuțiile politice s-a decis menținerea acestora la anumite niveluri de salarizare, sugerând că acestea nu vor fi eliminate în viitorul apropiat.

În ceea ce privește supraimpozitarea băncilor, Nicolae Ciucă a precizat că este o chestiune tehnică care trebuie clarificată și că este necesară o decizie finală în cadrul coaliției, care va fi formulată sub forma unei ordonanțe de urgență ce va fi supusă Parlamentului în săptămânile următoare.

CELE MAI POPULARE