17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalCiucă: Nu trebuie să schimbăm mobilierul ca să terminăm un spital. Putem...

Ciucă: Nu trebuie să schimbăm mobilierul ca să terminăm un spital. Putem să îndeplinim obiectivele şi dacă nu ne plimbăm cu maşini noi

Într-o vizită la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice din Râmnicu Vâlcea, premierul Nicolae Ciucă a subliniat, conform unei fotografii publicate de gov.ro, că este important să se cheltuiască cu chibzuință și că nu este necesar să se schimbe mobilierul pentru a finaliza construcția unei creșe, școli sau spitale. În plus, liderul Partidului Național Liberal a afirmat că nu va fi vorba despre reduceri salariale sau disponibilizări de locuri de muncă.

„În ultima perioadă de timp, s-a vorbit foarte mult de acele măsuri fiscale pe care vrem să le luăm. Oameni buni, măsurile astea le-am luat şi anul trecut şi măsurile au vizat cumpătarea cheltuielilor la bunuri şi servicii şi am spus foarte clar ce înseamnă bunuri şi servicii, am spus foarte clar că putem să ne desfăşurăm activitatea, să ne îndeplinim obiectivele şi dacă nu ne plimbăm cu maşini noi şi menţinem în parc aceleaşi maşini de până acum, şi dacă avem acelaşi mobilier, nu trebuie să schimbăm mobilierul ca să ajungem să terminăm o creşă, şcoală sau un spital. Astea sunt chestiunile pe care le-am văzut necesare pentru a putea să gestionăm, să asigurăm bugetul ţării, în niciun caz partea de venituri, în niciun caz partea de locuri de muncă. Au fost nişte mesaje care, atunci când cineva nu are cu ce să vină în contrapondere, găseşte tot felul de subtilităţi care, în situaţia în care ne găsim, impactează foarte mult cu percepţia oamenilor. Nu ţineţi cont de ele. Sub semnătura mea nu se va întâmpla niciodată chestiunea aceasta”, a declarat joi Nicolae Ciucă.

În cadrul ședinței de Guvern de miercuri, premierul a afirmat că, prin aplicarea de măsuri menite să reducă cheltuielile publice, se va garanta stabilitatea bugetară și resursele necesare pentru atingerea obiectivelor din programul de guvernare, dar că aceste măsuri nu vor afecta serviciile medicale, educația și veniturile salariaților.

CELE MAI POPULARE