21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalCiucă: Oamenii trebuie să aibă acces la informații reale

Ciucă: Oamenii trebuie să aibă acces la informații reale

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a spus că suntem cu cel puțin un pas în urma acțiunilor de dezinformare şi propagandă şi este nevoie ca oamenii să aibă acces la informații reale.

În cadrul conferinței New Security Center – Black Sea and Balkans Security Forum” premierul a declarat: „Au fost probleme pe care le-am resimțit pe propria piele, nu mă refer la persoane, ci la o serie întreagă de țări țintă care au fost supuse acestor atacuri propagandistice, de dezinformare, de neinformare, de inducere în eroare, de influențare a deciziei, inclusiv a deciziei politice. Și ceea ce este cel mai grav este influențarea percepției publice, pe care foarte greu reușești după aceea să o combați și să o aduci la adevăr.”

„Perspectiva mea, modul meu de a înţelege acest aspect este acela al unui dialog şi a unei soluţii pe care să o găsim împreună cu societatea civilă. Este nevoie ca oamenii să aibă acces la informaţii reale – şi desigur, partea aceasta de comunicare, de dialog transparent este tot ceea ce am putut să facem până în acest moment”, a adăugat el.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp ne demonstrează că suntem cu cel puţin un pas în urma acţiunilor de dezinformare şi propagandă. Deci, este nevoie, cred, de un efort comun, transparent astfel încât să putem să fim în măsură să asigurăm protecţia cetăţenilor. Pentru că aici nu este vorba de protecţia unui guvern sau a unei instituţii, ci este vorba de protecţia cetăţenilor, este vorba despre protecţia şi securitatea, stabilitatea unei ţări, care într-un final trebuie să aibă o soluţie”, a mai spus Ciucă.

CELE MAI POPULARE