19 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalCiucă: Peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei...

Ciucă: Peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei pentru alimente

Peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente, iar 4 milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, declară premierul Nicolae Ciucă.

„În contexte economice dificile, este datoria noastră să ajutăm categoriile vulnerabile. Am făcut-o în 2022 și vom continua și anul acesta. Am identificat modalități prin care acest sprijin să fie acordat de Guvern prin fonduri europene, astfel încât să putem veni direct în ajutorul cât mai multor cetățeni”, a comunicat premierul Ciucă prin intermediul unei postări pe Facebook.

„În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi sprijin 250 de lei, la fiecare două luni, pentru alimente. De asemenea, aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, la nivelul fiecărei gospodării”, a precizat Ciucă.

„Pentru cei din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în anul școlar 2022-2023, iar mamele cu nou-născuți vor primi un tichet social de 2.000 de lei”, a adăugat premierul.

„O guvernare responsabilă este aceea care are grijă de toți cei aflați în nevoie, prin cele mai rapide și eficiente modalități, fără a destabiliza însă bugetul statului și fără a stopa investițiile. Programele prin fonduri europene sunt o soluție pe care vom continua să o accesăm în mod inteligent și cu rezultate vizibile pentru români”, a mai spus Ciucă.

CELE MAI POPULARE