19.3 C
Suceava
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăNaționalCiucă: Reducerea deficitului trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului

Ciucă: Reducerea deficitului trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului

Luni, Nicolae Ciucă, liderul Partidului Național Liberal (PNL), a susținut că primul pas în direcția reducerii deficitului bugetar trebuie să fie diminuarea unor cheltuieli guvernamentale. El a subliniat că statul ar trebui să fie un exemplu în acest sens, punând în aplicare aceste măsuri înainte de a lua inițiative pentru cetățeni și sectorul de afaceri.

„Reducerea deficitului bugetar trebuie să înceapă cu tăierea unor cheltuieli ale statului. În acest context, în cadrul şedinţei de coordonare de astăzi, am solicitat miniştrilor şi secretarilor de stat liberali o analiză rapidă, pentru a identifica măsuri concrete privind reducerea cheltuielilor bugetare ale instituţiilor publice. Pentru a ne încadra în ţinta de deficit bugetar, statul trebuie să ofere propriul său exemplu, înainte de a veni cu măsuri pentru cetăţeni şi mediul de afaceri”, a scris Ciucă pe Facebook.

El a menționat că va aduce în atenția coaliției de guvernare necesitatea de a examina cu atenție și de a ajusta cheltuielile statului la nivelul fiecărui minister și instituții subordonate.

„Voi propune, în cadrul coaliţiei, ca o astfel de acţiune de chibzuire a cheltuielilor statului să se facă la nivelul tuturor ministerelor şi instituţiilor aflate în subordinea sau în coordonarea acestora. Banii alocaţi cheltuielilor în instituţiile statului vin de la cetăţeni şi de la companii. E nevoie, deci, de mai mult respect pentru contribuabili, precum şi de un management substanţial îmbunătăţit. PNL va depune, în următoarea perioadă, toate eforturile pentru îndeplinirea urgentă a acestor obiective”, a adăugat liderul PNL.

CELE MAI POPULARE