21.3 C
Suceava
marți, iunie 18, 2024
AcasăNaționalCiucă: Ridicarea MCV este un real succes

Ciucă: Ridicarea MCV este un real succes

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, a salutat ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și a subliniat că aceasta reprezintă un succes semnificativ pentru România. El a menționat că această etapă marchează sfârșitul unei perioade importante în eforturile de transformare ale țării într-o națiune europeană cu drepturi depline.

Ciucă a evidențiat importanța unei reforme integrate pentru îmbunătățirea calității sistemului judiciar, recunoscând că acesta este un proces continuu și că România trebuie să rămână concentrată pe alinierea la principiile europene și la valorile Uniunii Europene. El a subliniat că obiectivul principal este eficiența sistemului judiciar și că acesta necesită resurse adecvate, inclusiv o accelerare a digitalizării proceselor judiciare.

Liderul PNL a menționat că România are un singur destin istoric, acela de a fi o națiune europeană, iar pentru a atinge acest obiectiv este crucial să avem un sistem judiciar independent și eficient, care să câștige încrederea cetățenilor și să fie în acord cu valorile democrației constituționale. Acest lucru implică o justiție rapidă și accesibilă, iar Ciucă a subliniat importanța ca România să se angajeze într-o reformă integrală pentru a îndeplini aceste obiective.

CELE MAI POPULARE