17.9 C
Suceava
luni, iulie 22, 2024
AcasăNaționalCiucă: România nu va fi luată prin surprindere în cazul unui eventual...

Ciucă: România nu va fi luată prin surprindere în cazul unui eventual atac

Președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că România nu este expusă riscului de a fi luată prin surprindere în cazul unui eventual atac, subliniind că în prezent „nu se mai realizează surprinderea strategică”.

Într-o apariție la B1 TV, Nicolae Ciucă a explicat că România are deja trupe NATO pe teritoriul său și că nu ar trebui să aștepte intervenția acestora în cazul unui atac. El a evidențiat că țara beneficiază de garanții de securitate în calitate de membru NATO și că există planuri coordonate pentru a răspunde rapid la orice amenințare.

Cu privire la posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu, Ciucă a afirmat că acest lucru este dificil de realizat în contextul unei armate profesioniste deja stabilite în România. În schimb, el a susținut ideea unui serviciu militar voluntar ca o alternativă viabilă.

Declarațiile lui Nicolae Ciucă vin în contextul unei dezbateri intense privind securitatea națională și pregătirea țării pentru a face față oricăror amenințări la adresa suveranității și securității sale.

CELE MAI POPULARE